top of page

Projectes:  Què fem, i què hem fet?         

projectes de divulgació ambiental, projectes de recuperació i millora de l'habitat, projectes de educació ambiental, projectes de investigació, projectes de desenvolupament turístic sostenible.... a Bufalvent creem, gestionem i executem tot tipus projectes relacionats amb el medi natural per conte propi o com encàrrec per altres entitats
FONS SUBMERGITS.png
Cartografies submarines, estudi d'impactes ambientals, estudi de usos i ocupació de l'espai.

... coming soon ....
coming-soon.png
programa VCI.png
programa VCI logo sol.png
Programa VCI
Control integrat de Vespa asiàtica per reduir el risc per les persones.
El Programa de control Integrat de Velutina (Vespa asiàtica), és un projecte conjunt amb els apicultors de "La Granja d'Abelles" i l'empresa de control de plagues Salut Amniental que té com a objectiu reduir el risc per les persones provocat per Vespa velutina, controlant-ne l'assentement i leel desenvolupament de les colònies.

Bufalvent monitoritza que no hi hagi una afectació a la biodiversitat autòctona
logo natura en xarxa.png
Natura en Xarxa
Corredors biològics i
illes de biodiversitat
Seguiments de fauna i flora en hotspots de biodiversitat, utilitzant i interrelacionats diferents enfocs metodologics per posar obtenir un visió holística del ecosistema.
Seguiments de vegetació, de pol·linitzadors, de papallones, de micromamífers, d'ocells, de rat penats, d'ecosistemes.... tots relacionats per obtenir un resultat global.
Imatge general IMPRIMIR.jpg
Eines d'Ecoguiatge per Ecoguies Subaquàtics
Projecte de l'Associació de Centres de Busseig de la Costa Brava.

Materials i continguts realitzats per encàrrec, per dotar de recursos els Ecoguies Subaquàtics en les seves explicacions per realitzar activitats de descoberta submarina d'una forma sostenible i respectuosa amb l'ambient.
Video en diferents idiomes, Guia il·lustrada, tauletes submarines d'identificació d'espècies i hàbitats, làmines per realitzar ecobrifings i contingut de 
xerrades
 
logo sepoc.png
Se Po C
Seguiment de
pol·linitzadors
de Catalunya
En varis llocs del món, i en especial a europa s'executen seguiments estandaritzats de tot tipus de ambients, grups taxonòmics.
 
SEPOC.cat és una traducció i una adaptació al nostre entorn  de la metodologia per fer seguiments estandaritzats de pol·linitzadors descrita per els POMS Pollinators Monitoring Scheme  que sútilitza a diferents llocs d'Europa.
bluedivinglogo.jpg
Bluediving.org
good environmental practices
& citizen science
Un projecte de bones pràctiques ambientals en el món del submarinisme amb l'objectiu de fomentar la participació de la ciutadanía en projectes de seguiment i conservació del medi marí.
Nature Sensing
mesurant i conenctant la natura 
Monitoritzem, mesurem i connectem la natura, amb sensors electrònics. 

Aquest projecte segueix viu, en format complementari a molts dels nostres projectes a més està vinculat com a projecte de recerca a la Universitat Autònoma de Barcelona.

www.visionatura.com 
itineraris 360º "google street view" del medi natural
Recorreguts virtuals panoràmics 360º per espais naturals singulars. Mira aquest exemple per veure-ho més clar.

Arribem a qualsevol lloc: prats, boscs, crestes, cims, sota l'aigua, dins de coves o les parets més dretes!

Podem crear les teves pròpies rutes. Si hi estàs interessat no dubtis a contactar amb nosaltres.

Projecte pedagògic i material didàctic entorn de les basses i el punts d'aigua ​.   
Amb col.laboracióa amb www.1000punts.cat
PUNTS D'AIGUA
 
Emoció Natura 
activitats educatives sensacionals
Activitats educatives a mida que apropen la naturalesa d'una forma impactant.

Activitas a mida, activitats constructives, activitats crítiques, activitats amb crítèri.
ACORDAMBIENTAL.ORG
 
Certificacions ambientals mitjançant un compromis voluntàri de bones pràctiques ambientals.

d'aquest projecte, esdevé uns anys després, l'actual projecte Bluediving.org
PROJECTE CETACIS
Seguiment dels cetacis del Rec Submarí de Begur. Des de les Illes Medes fins a les Formigues la zona pòxima al Rec de Begur es un entorn especial per dofins, caps d'olla i rorquals comú.
Mitjançant ciència ciutadana s'han fet prospeccions de cetàcis d'aquest entorn. 
PROJECTE SÍPIA
 
Amb l'objectiu de afavorir  les poblacions de sípies i de fer participar els pescadors de projectes de conservació marina, BUFALVENT va arrencar aquest projecte el 2008 a la zona de l'Estartit a la Badia de Pals, Estartit i al 2012 a la badia de Palamós, utilitzant ciència ciutadana. 
Aquest projecte neix d'experiències prèvies que existien a la Bretanya Francesa.
Després altres entitats han  creproduit el projecte, per afavorir les poblacions d'interès pesquer de sípies en el mateix indret i en d'altres punts del territòri.

Actualment Bufalvent no executa aquest projecte degut a que l'instal·lació de sepieres és una pràctica habitual en diferents confradies de Catalunya. 
PROJECTE ARDEIDA
Degut a un episodi de mortaldat dels arbres de nidificació d'una important colònia d'Ardèides, aquest projecte de recerca va mirar la viabilitat de recuperar aquest habitat mitjançant ciència ciutadana.
Malgrat no totes les aproximacions per la recuperació de l'habitat, varen tenir el mateix èxit, la recuperació  d'espècies d'arbres i arbusts autòctons ha afavorit l'habitat de nidificació d'aquesta colònia.
PROJECTE GORGÒNIA
 
Aquest projecte neix de la fusió de la conservació, el voluntariat ambiental i  una millora de la tècnica de replantació de coralls i gorgònies, descrita en estudis científics, feta exprés per aquest projecte. El Projecte Gorgònia, en un inici, va fer accions de conservació, millora i recuperació de l'habitat a les Illes Medes, mitjançant la replantació de Gorgònies per part de submarinistes voluntaris, centres d'immersió locals i membres de Bufalvent. Aques projecte va ser finançat per part de l'Area Marina de les Illes Medes durant dos anys. 
Actualment Bufalvent utilitza la tècnica desenvolupada en aquest projecte per fer accions puntuals. Diferents entitats i organismes, posteriormnt,  han reproduit accions de repalntació de gorgonies i coralls en pro de la conservació juntant conservació, volunatriat ambiental, i tècniques cientifiques.

Estudi, difusió, conservació i millora del medi ambient

bottom of page